izleti vinskekleti

ŠTAJERSKI VINSKI DAN

Vsem, ki obožujete pijačo bogov – vino, priporočamo obisk najbolj znanih vinskih kleti. Naš izlet se bo pričel v vinski kleti DVERI PAX, kjer vinsko trto vzgajajo na naravi prijazen način. Grozdje obirajo ročno, ga nežno ločijo od pecljev, zatem pa svoje znanje, izkušnje in tradicijo uspešno prepletajo z najsodobnejšimi tehnologijami pridelave vin. Vina pridelujejo v poslopju bivše grajske pristave v Jarenini, maja 2007 so zaključili prenovo dvesto let starega poslopja in v juniju 2007 odprli vrata ene najsodobnejših vinskih kleti na Slovenskem. Poleg, natančneje v Jareninskem dvoru, kjer so benediktInci pridelovali vina že od 1139, nas čaka prijetno pokušanje različnih vinskih okusov.

Nato nas bo pot vodila v Svečino, kjer stoji hiša vin DOPPLER, ki jo z ene strani obdajajo šentiljski griči, na drugi pa se odpira Pesniška dolina. Že ob prihodu boste začutili bogastvo zgodovine in tradicijo družinskih vezi. Bogastvo vina, njegove arome in okusa se razvija v eni najbolj sodobnih vinskih kleti v Evropi, ki se razprostira na 600 kvadratnih metrih. Sledi degustacija vin.

Da nas vinska kapljica ne bi preveč utrudila, se bomo med vožnjo proti Mariboru ustavili v restavraciji s tradicijo in slikovitim imenom – Pri treh ribnikih. V čudovitem okolju si bomo želodčke potešili s tipičnimi slovenskimi jedmi. Nato bomo pot nadaljevali proti Meranovem.

MERANOVO gosti Univerzitetni center za vinogradništvo in vinarstvo. Nadvojvoda Janez je tu poskusno uvajal trte iz Porenja. Izbral je pobočja v okolici Peker in Limbuša, kjer je leta 1822 kupil posestvo, zdaj znano pod imenom Meranovo. Vinogradi so postali tako ugledni in znani, da je bila na Meranovem leta 1832 ustanovljena vinogradniška šola, ki se ji je pozneje priključil še sklad za nagrajevanje viničarjev. Po ogledu posesti in degustacijii vin boste lahko poskusili tudi slastno štajersko kračo.

TRAJANJE: CEL DAN, 9.00–18.00

CENA: 115 €

VKLJUČUJE:

oglede vinorodnih krajev, degustacije pri vseh treh vinarjih in kosilo v gostilni s tradicijo – Pri treh ribnikih, DDV, organizacijo izleta.

Organizator: Kompas d.d.

Cene vključujejo DDV.
Pridržujemo si pravico do spremembe cen!

 

02 234 43 33
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.