Dejavnosti družbe Terme Maribor d.o.o.

Družba Terme Maribor

Družba Terme Maribor d.o.o. je pomemben ponudnik turističnih storitev v Sloveniji. Dejavnosti, kot so hotelska, kongresna, medicinska, wellness, gostinska, catering in trgovinska izvajamo v hotelih (Habakuk, Piramida, Bellevue, Orel in Uni hotel), Travel Shop-ih na mejnih prehodih z Avstrijo in v restavraciji Pri treh ribnikih.

Hotel Habakuk****

Hotel Habakuk**** (132 sob, 276 ležišč) je luksuzen hotel v prelepem okolju ob vznožju Pohorja. Gostje si lahko ob sprostitvi v hotelskih bazenih, savnah in fitnesu privoščijo tudi sprostitvene masaže v Beauty Spa centru. Kongresno-prireditveni center Habakuk ima najsodobnejšo opremo za izvedbo kongresov, konferenc in seminarjev.

Hotel Bellevue****

Hotel Bellevue**** (8 apartmajev, 42 sob; 124 ležišč + 50 dodatnih) se nahaja ob zgornji postaji Pohorske vzpenjače v neposredni bližini smučišča. Gostom je na voljo tudi wellness center z bogato ponudbo savn, masaž, luksuzno kabino za dva (Ciproš sobo) in fitnesom. Hotel ima tri seminarske sobe ter večnamenski prostor ob recepciji, za otroke pa igralnico.

Hotel Piramida****

Hotel Piramida**** (71 sob, 121 ležišč) je poslovni hotel v središču Maribora. Nudi tudi sodobno urejen Poslovni klub, ki je namenjen organizaciji poslovnih srečanj, seminarjev, tiskovnih konferenc, ima pa tudi mini sprostitveni center, v katerem je gostom na voljo savna.

Hotel Orel***

Hotel Orel*** (71 sob, 126 ležišč) se nahaja v najožjem mestnem središču in se ponaša z dolgoletno tradicijo; hotel je bil v začetku leta 2006 popolnoma prenovljen.

Hotel Arena**** 

Arena****  (39 sob, 77 ležišč) z Areno *** (21 sob, 47 ležišč) je umeščen na obronke Mariborskega Pohorja. Leži v neposredni bližini najdaljšega osvetljenega smučišča v tem delu sveta. Je kot ustvarjen za športnike, poslovneže, družine in tudi individualne goste, ki si želijo preživeti nekaj sproščujočih dni v osrčju narave. Hotel Arena svojim gostom skozi slogan »Udobje v naravi« nudi veliko sončno teraso s pogledom na snežni stadion in gozdove ter wellness center z whirlpooli, savnami, počivališčem in fitness centrom.

Hotel Bolfenk****

Hotel Bolfenk**** (20 sob, 80 ležišč),  Apartmajska hiša Bolfenk**** (12 apartmajev za do 8 oseb).V samem hotelu je kavarna, velika kamin avla, shramba za smuči, restavracija in predavalnica, ki sprejme do 70 udeležencev. Hotel je neposredno povezan z Wellness Hišo Dobrega počutja in ima urejeno parkirišče. Hotel se nahaja na 1050 m nadmorske višine, v hotelsko apartmajskem naselju Bolfenk na področju Bolfenk na Mariborskem Pohorju.

Hotel Videc***

Hotel Videc*** (28 sob, 114 ležišč). Hotel je povezan z Aparmajsko hišo Videc*** (14 apartmajev za do 12 oseb). Sobe so živahno opremljene in ponujajo sprostitveni pogled na čudovito naravo. V hotelu je shramba za smuči in veliko restavracijo, v kateri se lahko odvijajo tudi seminarji ali pa kakršna koli praznovanja. Hotel se nahaja na 1050 m nadmorske višine, v hotelsko apartmajskem naselju Bolfenk na področju Bolfenk na Mariborskem Pohorju.  

Youth hostel UNI/ Residence hotel

Youth hostel UNI/ Residence hotel (55 sob, 102 ležišč) je namenjen študentom in gostujočim profesorjem. Nahaja se v strogem centru mesta Maribor (ob hotelu Orel).

Gostilna pri treh ribnikih

Gostilna pri treh ribnikih s tristoletno tradicijo se nahaja v prelepem okolju Mestnega parka. Poleti lahko uživate v prijetnem hladu na gostinskem vrtu, obdanim z zelenjem. Izbrana vina in prvovrstne jedi v odličnem ambientu vam bodo pričarali nepozabno doživetje.

Prodajalne (TRAVEL SHOP)

Prodajalne (TRAVEL SHOP) na mejnih prehodih Šentilj in Trate nudijo bogato ponudbo izdelkov tobačne industrije, svetovno znanih proizvajalcev pijač, prefinjenih dišav, kozmetike, usnjene galanterije in igrač.

Gospodarjenje z nepremičninami

Družba Terme Maribor upravlja tudi z lastnimi nepremičninami in lokali v Mariboru, ki jih oddaja v najem za različne poslovne namene.

Dejavnosti MTC Fontana

Medicinsko termalni center Fontana sodi med najsodobnejše centre v Sloveniji. V Centru za rekreacijo so gostom na voljo notranji in zunanji bazeni s termalno vodo, whirlpooli, fitnes, finske savne, turška kopel, solariji ter oddelek masaž. V Centru za medicino delujejo specialistične ambulante, in sicer na področju fizikalne medicine in rehabilitacije, radiologije, interne medicine, kardiologije itd..

Dejavnosti delimo na dva segmenta:

  • specialistična zunajbolnišnična zdravstvena dejavnost/zdravstvo,
  • rekreacija (bazeni, wellness, fitnes).